Sjoerd - Assistent Unitleider Logistiek

WILA geeft je vertrouwen, ook als je uit een andere sector komt.

Mijn verhaal

Van oorsprong ben ik metselaar dus ik kom uit een totaal andere bedrijfstak. In deze periode heb ik verschillende cursussen gevolgd waardoor ik leermeester was. Ik nam leerjongens mee op een klus en begeleidde ze in hun werkzaamheden. Na vele jaren als metselaar te hebben gewerkt, verschoven mijn interesses en keek ik wel eens rond naar ander werk. Ik had op dat moment nog niet helemaal duidelijk voor mijzelf wat mij interessant leek. Toen jaren geleden de crisis toesloeg en het bedrijf waar ik werkte failliet ging, ben ik op zoek gegaan naar ander werk in een andere sector. In mijn kennissenkring ben ik gaan rondvragen en hoorde van iemand die al bij WILA werkte dat WILA een goede werkgever was met mogelijkheden om door te groeien. Ik ben mij in WILA gaan verdiepen en de technische sector wekte mij interesse. Omdat ik niet wist welke vacature geschikt voor mij zou zijn, heb ik een open sollicitatie de deur uit gedaan. Ik mocht vervolgens op gesprek komen en ze hebben mij na enkele gesprekken de functie als expeditiemedewerker aangeboden. 

Interne sollicitatie én studie


Na anderhalf jaar als expeditiemedewerker te hebben gewerkt, kwam intern de vacature assistent Unitleider op onze afdeling (logistiek) vrij. Ik wilde graag weer een stap maken en heb op deze vacature gesolliciteerd. In eerste instantie ben ik het niet geworden, omdat ik nog te weinig kennis had over de theorie. Op dat moment heb ik gevraagd of het mogelijk was een studie te gaan volgen. Hier stond WILA zeker open voor en heb ik zelf een studie uitgezocht welke werd goedgekeurd: Logistiek teamleider. In de avonduren en weekenden heb ik deze studie naast het werk opgepakt. In de tussentijd bleef de vacature van assistent unitleider nog open staan en na enige tijd heeft WILA mij gevraagd of ik niet nog een keer wilde solliciteren. Uiteindelijk ben ik het dus alsnog geworden! 

Extra cursussen


Nu ik assistent Unitleider ben, was het nog wel noodzaak om twee cursussen te volgen: effectief leidinggeven en een cursus Word/Excel, beide vanuit WILA geïnitieerd. Met deze cursussen ga ik binnenkort ook starten. Het is echt fijn dat WILA je deze kansen geeft. Het is een bedrijf met groei en mogelijkheden en ook aandacht voor de mensen. Je bent ondanks de grootte van het bedrijf geen nummertje wat de werksfeer zeker ten goede komt. 

Meer verhalen:

Unitleider
Harold
Unitleider
Projectmanager R&D
Winand
Projectmanager R&D
Operator
Niels
Operator

Delen