Jim - Unitleider

Doordat WILA continu bezig is met innoveren blijft het een interessante werkgever.

Mijn verhaal


Na eenmaal mijn opleiding MTS Werktuigbouwkunde te hebben afgerond, werd het tijd om op zoek te gaan naar een baan. Via een uitzendbureau ben ik uiteindelijk bij WILA terecht gekomen en ben ik aan de slag gegaan bij de conventionele freesbanken. Na circa een half jaar werd mij gevraagd of ik naar de CNC afdeling wilde. Hier had ik totaal geen ervaring mee en ik kon ook niet programmeren. Toch heb ik de keus gemaakt dit wel te doen, zodat ik veel ervaring kon opdoen. Ik heb studieboeken mee naar huis genomen en ben mij erin gaan verdiepen. Ook was er voldoende de mogelijkheid om met de machines zelf aan de slag te gaan waardoor ik mijzelf veel heb aangeleerd.

Flink wat stappen gemaakt


Na dit enkele jaren te hebben gedaan, werd mij gevraagd of ik de stap wilde maken naar assistent werkmeester van de fabriek. Op dat moment werkte er in de fabriek een groep van 35 man. Ik wilde graag meerdere machines leren kennen en in die periode is dit ook uitgebreid aan bod gekomen. Hierdoor heb ik ook andere collega’s veel kunnen leren over bepaalde machines. Na ruim 8 jaar deze functie bekleed te hebben was de fabriek ondertussen al flink gegroeid en werd zodoende opgedeeld in verschillende werkunits. Op dit moment werd mij gevraagd Unitleider te worden van de afdeling CNC delen. Dit was een mooie stap om het praktische van de fabriek te combineren met het leidinggeven. Eerst aan een kleine club mensen, maar door de jaren heen is de unit gegroeid naar ruim 40 man. De afdeling blijft leuk om leiding aan te geven, omdat hier veel automatiseringsprojecten op de rol staan wat het een dynamische afdeling maakt. Ook het werken met een club van gemotiveerde mensen maakt het leidinggeven aan zo’n grote groep een stuk aantrekkelijker.

WILA is continu bezig met de nieuwste technieken


Al met al dus een mooie loopbaan tot nu toe met flink wat mogelijkheden om mijzelf te blijven ontwikkelen. Het is fijn dat je vrij bent eigen initiatieven te nemen. Mede daardoor ben ik steeds hogerop gekomen. Daarnaast blijft WILA een ontzettend innovatief bedrijf dat wil blijven groeien. Het is continu bezig met de nieuwste technieken waardoor het een interessante werkgever is en blijft. Tegen de tijd dat je het gevoel hebt dat je bent uitgeleerd, staat er een nieuwe uitdaging voor je klaar. Ondertussen werk ik alweer 26 jaar bij WILA. 

Meer verhalen:

Assistent unitleider logistiek
Sjoerd
Assistent unitleider logistiek
Unitleider
Harold
Unitleider
Projectmanager R&D
Winand
Projectmanager R&D

Delen