Harold - Unitleider

Je krijgt de ruimte om je het werk eigen te maken

Mijn verhaal

Ruim 11 jaar heb ik de transportsector gewerkt als transportplanner. Na deze periode wilde ik graag wat anders. Er was minder werkaanbod en het uitdagende van deze sector was er voor mij een beetje af. Toch leek het mij niet zo eenvoudig in een andere sector aan het werk te gaan. Via een kennis van mij hoorde ik dat WILA nog mensen zocht en dat ik het daar eens moest proberen. Ze namen hier ook vaak mensen uit andere branches aan. Ik heb contact opgenomen met WILA en heb min of meer een open sollicitatie gedaan. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en vanaf het eerste contact met WILA had ik er een goed gevoel over. 

Wisseling van branche

Uiteindelijk heb ik de functie als Unitleider gekregen. Ik kwam natuurlijk uit een andere sector dus in zo’n technische branche moet je je verdiepen. Je geeft wel leiding aan een groep mensen dus je hoort ook te weten wat er speelt. Daarom ben ik vanaf het begin mee gaan lopen met de operators om te kijken hoe alles in zijn werk gaat en wat er bij elke machine gebeurt. Ik heb mij in de afgelopen jaren ook echt kunnen ontwikkelen op allerlei vlakken en vooral op technisch gebied. Het is fijn dat hier ook de ruimte voor wordt gegeven om dit onder de knie te krijgen. De unit waar ik leiding aan gaf werd op een gegeven moment erg groot. Daarom is deze groep opgesplitst en heb ik tijdelijk leiding gegeven aan 2 units. Op dit moment geef ik leiding aan de unit CNC boren/frezen die uit circa 45 man bestaat. 

Informeel karakter

Het fijne aan het werken bij WILA is dat het een professionele uitstraling heeft, maar ook goed is voor het personeel. Het is echt een sociaal sterk bedrijf wat het leidinggeven ook leuk maakt! Het informele karakter spreekt mij zelf erg aan. Het is makkelijk om naar andere collega’s te stappen. Van hoog tot laag, iedereen wordt op dezelfde manier behandeld.  

Meer verhalen:

Projectmanager R&D
Winand
Projectmanager R&D
Unitleider
Jim
Unitleider

Delen