WILA bouwt tweede locatie

Tweede locatie voor WILA

LOCHEM – In februari werd het groot aangekondigd. De Nijha zou samen met WILA gaan bouwen op terrein De Spoel aan de Kwinkweerd. Vandaag is bekend geworden dat de WILA die kavel in z’n eentje gaat bebouwen. De Nijha wacht op de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein Diekink.

Dat hebben de beide bedrijven en de gemeente Lochem vandaag bekend gemaakt. De Spoel blijkt in gedeelde vorm voor beide, groeiende bedrijven te klein. WILA blijft het pand aan de Goorseweg ook gebruiken en aan de overkant van de weg zijn de voorbereidingen begonnen voor de bouw van een eigen parkeergarage. De Spoel ligt aan de Kwinkweerd tussen Praxis en TKF.

WILA
Managing director Hans Willemsen van WILA: ,,WILA is in 1932 opgericht als smederij in Laren en in 1948 verhuisd naar Lochem. WILA is daarmee in de wortels een eigenzinnig Lochems bedrijf. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we blijven groeien en hard ook! De Spoel op minimale afstand van de fabriek aan de Goorseweg is hiervoor een prachtige plek. De onderlinge verbondenheid van de twee vestigingen is cruciaal voor de productiviteit en de teamspirit in de onderneming”, aldus Willemsen. De Lochemse architect Wim Maas tekent voor de uitbreiding van kantoor en fabriek, alsmede voor de parkeergarage en zorgt daarmee voor eenheid in de uitstraling van de twee locaties van WILA. Willemsen: ,,Ook de Havenstraatzijde van de fabriek speelt hierin een rol. De rondweg komt er tenslotte uiteindelijk toch bijna langs.”

Werkgevers
Wethouder Economie en Participatie Eric-Jan De Haan:,,Ik ben erg blij dat we beide prachtige, oer-Lochemse bedrijven alsnog kunnen helpen aan een aansprekende plek om in de eigen gemeente uit te breiden. Ze zorgen voor werkgelegenheid in een gemeente waar het prettig werken en wonen is. Zo bouwen we samen aan een sterke economie waar we trots op kunnen zijn.”

Planning
WILA wil zo snel mogelijk starten met de bouw van het nieuwe pand op De Spoel. De benodigde vergunningaanvragen worden momenteel voorbereid. Voor bedrijventerrein Diekink maakt de gemeente op dit moment een nieuw bestemmingsplan en legt dit voor aan de gemeenteraad. Zodra alles rond is, zal Nijha starten met de nieuwbouw en de verhuizing vanaf de Hanzeweg.

Bron: Lochem Nieuws

Delen