Mijn verhaal

Nadat ik was afgestudeerd als Industrieel Ontwerper aan de Universiteit Twente ben ik op zoek gegaan naar een baan. Omdat de technische kant van mijn opleiding mij aantrok, lag mijn focus op  een technisch bedrijf. Via een uitzendbureau kwam ik op de vacature Productvoorbereider bij WILA terecht. Na gesolliciteerd te hebben en op gesprek te zijn geweest, werd ik aangenomen.

Van productvoorbereider naar Technical Sales Engineer

Tijdens deze periode als productvoorbereider hield ik mij vooral bezig met modelontwikkeling van onze producten. Deze modellen zorgen ervoor dat je een gehele productcategorie in één keer kunt uitwerken in plaats van lengte voor lengte. Na zo’n 3 jaar had ik het idee dat ik was uitgekeken op mijn werkzaamheden en verschoven mijn interesses wat naar de commerciële kant in plaats van alleen de technische werkzaamheden. Op dat moment stond er intern een vacature open op de verkoopafdeling als Technical Sales Engineer. Hier sta je in direct contact met de klant en werk je klantspecifieke vragen uit. Je hebt dus zeker technische bagage nodig, maar bent wel veel commerciëler bezig. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wilde hier graag op solliciteren. Nadat ik dit bij mijn leidinggevende had aangegeven, heeft hij mij alleen maar aangemoedigd om dit te doen. Na de sollicitatieprocedure wederom te hebben doorlopen, heb ik de switch kunnen maken naar Technical Sales Engineer. 

Goede werksfeer

WILA als werkgever bevalt mij nog steeds goed vanwege de goede werksfeer en laagdrempeligheid. Je krijgt tevens de gelegenheid zelf initiatief te nemen en dit wordt echt gewaardeerd. Ideeën zijn makkelijk bespreekbaar en verdwijnen niet zomaar in een la.  Ook neemt WILA zelf initiatief in de ontwikkeling van zijn of haar medewerkers. Zo heb ik een cursus Duits aangeboden gekregen, omdat voor mijn nieuwe functie het wel een ‘must’ was goed Duits te kunnen. Door deze interne switch heb ik weer uitdaging in mijn werk gekregen!

Meer verhalen:

Unitleider
Jim
Unitleider
Assistent unitleider Logistiek
Sjoerd
Assistent unitleider Logistiek
Unitleider
Harold
Unitleider

Delen